‘As Cyril nie nou do or die nie, is hy gone’

Waar is die leiers?

‘As Cyril nie nou do or die nie, is hy gone’

Dis do or die-tyd vir Cyril Ramaphosa, sê Franklin Sonn. Tyd dat hy “iets Madibas” doen, of miskien moet hy maar sneuwel. MAX DU PREEZ het by dié voormalige ambassadeur, sakeleier, skoolhoof en rektor by sy huis in Kaapstad se noordelike voorstede gaan koffie drink.

OP 79 is Franklin Sonn amper net so kersregop en die vonkel in sy oog nog net soos toe ek en hy in 1987 in Wes-Afrika vriende geword het (ons was lede van Van Zyl Slabbert se Dakar-safari wat met die verbode ANC se leiers gaan gesels het). Hy het sedertdien iets van ’n senior staatsman geword, al het hy nooit ’n politieke posisie beklee nie; hy was ’n vertroueling van Nelson Mandela en nog later invloedryk in die sakewêreld. En alewig tussenganger, boodskapper en raadgewer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X