Soedan: Land van psigedeliese ligte, slangvel-skoene en spioene ...

Op reis

Soedan: Land van psigedeliese ligte, slangvel-skoene en spioene - baie spioene

Die ondergang van Omar el-Bashir herinner HANS PIENAAR aan die slag wat soldate sy tas wou opblaas. Dit is miskien ’n nuwe era vir Soedan, maar sommige dinge het nie juis verander sedert Pienaar se bitter eienaardige reis na dié land in 2005 nie.

ONS was almal in die VIP Lounge van Kartoem se lughawe besig om ons laaste glasies granaatsap te drink toe 'n Soedanese amptenaar na my wink. 'n Paar swaargewapende soldate het diskreet by ons aangesluit en my begelei na 'n leë skuur, waar 'n tas eenkant gestaan het. O, het ek gedink, as die senior joernalis in die geselskap wil hulle seker weer die een of ander veiligheidsdemonstrasie doen...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X