25 jaar van demokrasie: Vat jou seesiekpil en glimlag

ONTLEDING

25 jaar van demokrasie: Vat jou seesiekpil en glimlag

Suid-Afrika se demokrasie is vandeesweek 25 jaar oud. Dit voel op die oomblik asof die land aan die inplof is. Die kleure in die reënboog is uitgewas en net wit en swart bly oor. MAX DU PREEZ staan 'n paar treë terug en kyk na wat die laaste kwarteeu reg en wat verkeerd geloop het. Was die huidige insinking dalk onafwendbaar, of moet ons Jacob Zuma as die sondaar uitsonder?

SOOS ek hier skryf, kyk ek na 'n foto wat op my kantoormuur hang. Dit is 26 April 1994 en ek, vars van die pas gesneuwelde Vrye Weekblad, sit voor die kameras in 'n SAUK-ateljee en doen verslag oor die vordering met die eerste werklik nasionale verkiesing in ons geskiedenis. Ek sien die opwinding in my oë om deel van só 'n groot dag in die moderne geskiedenis te kon wees; ek onthou die geesdrif en idealisme by die geboorte van 'n nuwe demokrasie wat so baie vir so lank as onmoontlik gesien het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X