Weermag se geld droog op

PENARIE

Weermag se geld droog op

Die weermag het sy geheime fonds vir nuwe toerusting soos 'n kitsbank gebruik om tekorte op sy salarisrekening te betaal. Nou het Tesourie 'n stokkie daarvoor gesteek en word dié “bank” gesluit, terwyl die weermag sonder 'n gevegsplan sit. ERIKA GIBSON, militêre spesialisskrywer, het dié penarie probeer ontrafel.

DIE Suid-Afrikaanse Nasionale Weermag (SANW) se oormag soldate het sy Spesiale Verdedigingsbegroting (SVB), wat veronderstel is om vir nuwe toerusting gebruik te word, verorber tot op die punt waar dié rekening nou deur tesourie gesluit gaan word.

Dít beteken 'n hele rits van die langtermyn-aanskaffings en opgraderings van gebrekkige toerusting is nou eenvoudig van die baan nadat die rekening reeds in 2010 vir die eerste keer getap is om salarisse te betaal.

Dit het 'n tweesnydende swaard geword...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Registreer gratis om voort te gaan. As jy reeds geregistreer het, meld aan hieronder.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X