Só het dwelmbaronne in ‘maklike en veilige’ SA baljaar

DWELMS

Só het dwelmbaronne in ‘maklike en veilige’ SA baljaar

Internasionale sindikate het oor die jare “tonne en tonne" dwelms vervoer na Suid-Afrika, van waar dit oor die wêreld heen versprei is. Dít, asook die beweerde betrokkenheid van verskeie prominente Suid-Afrikaners, het pas in 'n New Yorkse hof aan die lig gekom, berig JACQUES PAUW in die tweede aflewering van 'n spesiale ondersoek.


'n  Dwelmsindikaat van Oos-Afrika het oor 'n tydperk van drie jaar minstens 15 ton dwelms na Suid-Afrika gesmokkel van waar dit weer na die res van die wêreld versprei is.
Volgens getuienis wat pas in 'n opspraakwekkende strafsaak in die federale streekhof in New York aangehoor is, is Suid-Afrika 'n maklike en veilige deurgangsroete vir van die wêreld se grootste dwelmbaronne.
Volgens Amerikaanse ondersoekers het die smokkelaars van Oos-Afrika, bekend as die Akasha-sindikaat, in Suid-Afrika gemoor en sonder enige vrees vir vervolging hier óf in Kenia links en regs amptenare en wetstoepassers omgekoop...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X