Mamelodi: Dis ook jóú ma wat daar vasgemaak lê

GEEN RESPEK OF MEEGEVOEL

Mamelodi: Dis ook jóú ma wat daar vasgemaak lê

Nadat sy die video gesien het van hoe 'n 76-jarige oumagrootjie in die Mamelodi-hospitaal in Pretoria behandel is, het VIRGINIA KEPPLER besluit: Hiervan moet die wêreld weet. En dít is hoe 'n klein vroutjie die land se verbeelding aangegryp het.

'N SKERP pyn het deur my bors gesny, op in my nek beweeg tot in my oë, en toe op my kop gaan rus. Dít is hoe ek gevoel het toe ek vir die eerste keer die video van antie Martha Marais sien waar sy daar op die koue teëls van die Mamelodi-hospitaal lê.

Haar hande was met materiaalboeie agter haar rug en aan die pote van 'n staalbank vasgebind, soos 'n hond. Eintlik ook nie, want wie sal selfs 'n hond só vasmaak?

Ek het die video die aand gekry daar waar ek in my pragtige kamer in 'n gastehuis in Potchefstroom ingeboek was. Die een oomblik het ek nog foto’s van die kamer geneem, en die pophuis daarin wat so mooi was. Eendag wil ek my eie pophuis hê, en dit in my kamer staanmaak waar net ek daarmee sal speel...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.