Van boere-hippie tot Zuma-slayer: Derek Hanekom se lewe in ...

NOU'S HY NET DEREK

Van boere-hippie tot Zuma-slayer: Derek Hanekom se lewe in volkleur

Hier is ’n paar dinge oor die voormalige ANC-minister wat jy dalk nie geweet het nie: van sy “andersheid” in sy skooljare tot sy leftie-studentejare, sy swerfjare en sy hippie-jare, en uiteindelik sy lewe as aktivis en politikus. ANNELIESE BURGESS het saam met hom gaan koffie drink.

NÁ meer as 25 jaar het Derek Hanekom weer tyd om boek te lees. En te stap. Sommer vir die lekkerte. Of om koffie te drink by een van sy gunstelingkoffiewinkels in die middel van die dag. Wat ons doen, op ’n lieflike Kaapse oggend met die plat Atlantiese oseaan oorkant die pad.

Van die dag wat Mandela hom in 1994 onverwags aangestel het as die Minister van Grondsake, was sy lewe een van lekgotlas en kabinetsvergaderings, van wetskrywings, memo's en toesprake. Van op en af vlieg tussen Pretoria en Kaapstad, en hardloop van afspraak na afspraak.

Vir die eerste keer in byna drie dekades is Derek nou net Derek. Nie die edelagbare minister nie. En hy hou daarvan. “Ná al die tyd skrik ek soms steeds soggens wakker en dink ek’s laat vir ’n kabinetsvergadering," lag hy...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X