Kan die DA en Schweizer mekaar weer vind?

OPPOSISIEPOLITIEK

Kan die DA en Schweizer mekaar weer vind?

Kiesers in die Mamusa- plaaslike munisipaliteit, met sy setel in Schweizer-Reneke, het voorverlede week mooi laat blyk wat hulle van die Demokratiese Alliansie (DA) dink. Sal die party ooit weer die vertroue van verlore kiesers terugwen? JACO VISSER berig.

’N BIETJIE meer as ’n jaar gelede het ’n rassisme-bom in Schweizer-Reneke gebars. Dit was ’n onsmaaklike gedoente waar elke politikus en sy gatlakei iets te sê gehad het sonder om die impak op die mens in die middel van die hele affêre in ag te neem. Wat nog te sê van die feite. Dié persoon was Elana Barkhuizen, ’n onderwyser aan die Laerskool Schweizer-Reneke.

En twee weke gelede het kiesers in die Mamusa-munisipaliteit hul stem dik gemaak en laat blyk wat hulle van die hele hantering van dié onsmaaklikheid gedink het. Die DA het sy enigste wyksetel in die munisipaliteit verloor. Die VF Plus het voortgegaan om – soos in verlede jaar se nasionale verkiesing – die wit Afrikaanse stem by die DA af te vat.

Schweizer, soos die mense in die omtes na die dorp verwys, het vir die land die befaamde Afrikaanse digter Elisabeth Eybers opgelewer. Die plek het ook vir ons gewys hoe lekker ’n skool se WhatsApp-hokkiegroep kan wees...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.