×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Kan die DA en Schweizer mekaar weer vind?

OPPOSISIEPOLITIEK

Kan die DA en Schweizer mekaar weer vind?

Kiesers in die Mamusa- plaaslike munisipaliteit, met sy setel in Schweizer-Reneke, het voorverlede week mooi laat blyk wat hulle van die Demokratiese Alliansie (DA) dink. Sal die party ooit weer die vertroue van verlore kiesers terugwen? JACO VISSER berig.

’N BIETJIE meer as ’n jaar gelede het ’n rassisme-bom in Schweizer-Reneke gebars. Dit was ’n onsmaaklike gedoente waar elke politikus en sy gatlakei iets te sê gehad het sonder om die impak op die mens in die middel van die hele affêre in ag te neem. Wat nog te sê van die feite. Dié persoon was Elana Barkhuizen, ’n onderwyser aan die Laerskool Schweizer-Reneke.

En twee weke gelede het kiesers in die Mamusa-munisipaliteit hul stem dik gemaak en laat blyk wat hulle van die hele hantering van dié onsmaaklikheid gedink het. Die DA het sy enigste wyksetel in die munisipaliteit verloor. Die VF Plus het voortgegaan om – soos in verlede jaar se nasionale verkiesing – die wit Afrikaanse stem by die DA af te vat.

Schweizer, soos die mense in die omtes na die dorp verwys, het vir die land die befaamde Afrikaanse digter Elisabeth Eybers opgelewer. Die plek het ook vir ons gewys hoe lekker ’n skool se WhatsApp-hokkiegroep kan wees...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X