Wat skuil in dié ‘apartheid-agt’ se rekords?

SPOKE UIT DIE VERLEDE

Wat skuil in dié ‘apartheid-agt’ se rekords?

Die Suid-Afrikaanse Reserwebank het ’n versoek om toegang geweier tot die finansiële rekords van agt individue wat na bewering gedurende apartheid by ekonomiese misdaad betrokke was, skryf LLOYD GEDYE vir New Frame.

HENNIE van Vuuren van Open Secrets, ’n navorsingsgroep sonder winsbejag, sê dit lyk asof die Suid-Afrikaanse Reserwebank vasbeslote is om die rekords van vermeende finansiële transaksies uit die apartheidstyd te beskerm.

Open Secrets is betrokke by die voortgesette regstryd tussen die Reserwebank en die Suid-Afrikaanse Geskiedenisargief (Saha) wat begin Maart in die appèlhof aangehoor gaan word.

Saha wil Reserwebank-rekords van agt individue bekom wat na bewering gedurende die apartheidsjare by verskeie finansiële misdade in Suid-Afrika betrokke was. Die argief het in 2018 in die Johannesburgse hooggeregshof aansoek om toegang tot hierdie inligting gedoen, maar die saak verloor. Die argief het ’n kostebevel van R2,7 miljoen gekry, waarteen hy nou appelleer. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X