8 vrae aan Roelf Meyer oor die nuwe ...

LANDBOUSAKE

8 vrae aan Roelf Meyer oor die nuwe Landbou-ontwikkelingsagentskap

Die Landbou-ontwikkelingsagentskap (AGDA) is die afgelope week in Pretoria bekendgestel. Hierdie organisasie streef onder meer daarna om Suid-Afrikaanse grondhervorming uitvoerbaar te maak. Ons gesels met ROELF MEYER, die baasbrein agter hierdie projek.

VWB: Waar het die idee rondom hierdie inisiatief ontstaan?

Roelf Meyer: Ek is betrokke by die In Transformation Initiative (ITI), ’n niewinsgedrewe maatskappy wat daarna streef om vredesprosesse en konflikoplossing plaaslik en internasionaal te bevorder en te ondersteun. Laat 2016 het die ITI met kommersiële boere begin gesels oor wat gedoen kan word om grondhervorming in Suid-Afrika uitvoerbaar te maak. Die boere se reaksie het ons aangespoor om in September 2018 ’n breë konsultasieproses te inisieer. Dié proses het uitgeloop op vandeesweek se bekendstelling van die Landbou-ontwikkelingsagentskap (AGDA).     

VWB: Hoe gaan die AGDA werk?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X