SA is nou op die voorvoet, maar die ergste kom nog

COVID-19

SA is nou op die voorvoet, maar die ergste kom nog

Die virus versprei te vinnig en niemand is immuun nie, al is jy jonk. Die opwaartse kurwe van die epidemie in Suid-Afrika is slegs vertraag, en ná die staat van inperking sal dit weer klim, met die ergste wat die land in September kan tref, skryf ELSABÉ BRITS.

“ONS kan dit nie ontsnap nie, tensy ons ’n spesiale beskermde faktor het. Dié mojo is nie teenwoordig op enige ander plek op aarde nie. Dis droewig, maar baie, baie onwaarskynlik dat ons die verspreiding kan voorkom.

“Niemand op aarde het voorheen dié virus teëgekom nie. Ons het geen immuniteit nie, geen entstof nie en geen behandeling nie. Ons het almal ’n risiko. Sodra die geleentheid hom voordoen vir die virus om te versprei, sal dit terugkeer na die eksponensiële kurwe.”

Só het prof. Salim Abdool Karim dié week oop kaarte gespeel tydens ’n mediakonferensie saam met dr. Zweli Mkhize, minister van gesondheid. Karim, een van die land se bekendste wetenskaplikes, is die voorsitter van die ministeriële advieskomitee oor Covid-19. Hy is ook direkteur van die Centre for the AIDS Program of Research in South Africa (Caprisa)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.