×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
SA is nou op die voorvoet, maar die ergste kom nog

COVID-19

SA is nou op die voorvoet, maar die ergste kom nog

Die virus versprei te vinnig en niemand is immuun nie, al is jy jonk. Die opwaartse kurwe van die epidemie in Suid-Afrika is slegs vertraag, en ná die staat van inperking sal dit weer klim, met die ergste wat die land in September kan tref, skryf ELSABÉ BRITS.

“ONS kan dit nie ontsnap nie, tensy ons ’n spesiale beskermde faktor het. Dié mojo is nie teenwoordig op enige ander plek op aarde nie. Dis droewig, maar baie, baie onwaarskynlik dat ons die verspreiding kan voorkom.

“Niemand op aarde het voorheen dié virus teëgekom nie. Ons het geen immuniteit nie, geen entstof nie en geen behandeling nie. Ons het almal ’n risiko. Sodra die geleentheid hom voordoen vir die virus om te versprei, sal dit terugkeer na die eksponensiële kurwe.”

Só het prof. Salim Abdool Karim dié week oop kaarte gespeel tydens ’n mediakonferensie saam met dr. Zweli Mkhize, minister van gesondheid. Karim, een van die land se bekendste wetenskaplikes, is die voorsitter van die ministeriële advieskomitee oor Covid-19. Hy is ook direkteur van die Centre for the AIDS Program of Research in South Africa (Caprisa)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X