Skelms lok jou met ’n WhatsApp oor Covid-19 om jou data te steel

OPPAS!

Skelms lok jou met ’n WhatsApp oor Covid-19 om jou data te steel

Ons het al almal daardie sogenaamde ‘gratis koopbewys’-boodskappe via WhatsApp gekry. ’n Bemarkingsfirma in Hongkong het nuwe lewe in dié tam bedrogspul geblaas deur dit coronavirus-verwant te maak. Nee, dis nie regtig Woolworths wat R5,000 se kruideniersware weggee nie. En verskeie Suid-Afrikaners trap in die lokval. JEAN LE ROUX, ’n DFRLab-navorsingsvennoot, vertel.

PLANET49, ’n digitale bemarkingsmaatskappy in Hongkong wat noue bande met Asia Pacific Marketing Limited het, het Suid-Afrikaanse gebruikers geteiken met ’n digitale bemarkingsveldtog wat daarop gerig is om hul persoonlike inligting te bekom.

Die veldtog het valslik ’n Covid-19-“verligtingspromosie” by plaaslike kruidenierskettingwinkels aangebied. In werklikheid het dit WhatsApp-gebruikers probeer uitlok om nie net die promosie met talle van hul WhatsApp-kontakpersone te deel nie, maar ook in te stem dat Planet49 hul persoonlike inligting aan derde partye mag verkoop.

Die winkels waarna in die veldtog verwys word, het enige betrokkenheid by Planet49 ontken...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.