×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Skelms lok jou met ’n WhatsApp oor Covid-19 om jou data te steel

OPPAS!

Skelms lok jou met ’n WhatsApp oor Covid-19 om jou data te steel

Ons het al almal daardie sogenaamde ‘gratis koopbewys’-boodskappe via WhatsApp gekry. ’n Bemarkingsfirma in Hongkong het nuwe lewe in dié tam bedrogspul geblaas deur dit coronavirus-verwant te maak. Nee, dis nie regtig Woolworths wat R5,000 se kruideniersware weggee nie. En verskeie Suid-Afrikaners trap in die lokval. JEAN LE ROUX, ’n DFRLab-navorsingsvennoot, vertel.

PLANET49, ’n digitale bemarkingsmaatskappy in Hongkong wat noue bande met Asia Pacific Marketing Limited het, het Suid-Afrikaanse gebruikers geteiken met ’n digitale bemarkingsveldtog wat daarop gerig is om hul persoonlike inligting te bekom.

Die veldtog het valslik ’n Covid-19-“verligtingspromosie” by plaaslike kruidenierskettingwinkels aangebied. In werklikheid het dit WhatsApp-gebruikers probeer uitlok om nie net die promosie met talle van hul WhatsApp-kontakpersone te deel nie, maar ook in te stem dat Planet49 hul persoonlike inligting aan derde partye mag verkoop.

Die winkels waarna in die veldtog verwys word, het enige betrokkenheid by Planet49 ontken...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X