Waarom #AlbeiKanteVanDieSaakHetMeriete nie ’n ding op Twitter is ...

VIR WIE PRAAT HULLE?

Waarom #AlbeiKanteVanDieSaakHetMeriete nie ’n ding op Twitter is nie

Terwyl die virus én die maatreëls daarteen ongekende verdriet veroorsaak, kan Suid-Afrikaners nie eens saamstem oor waaroor om die bekommerdste te wees nie, skryf TOM EATON.

IN April was dit die Nazi’s. Nou’s dit die kommuniste. Die Gestapo wat die land gebraaide hoender ontsê het, haal nie meer die nuus nie en is vervang deur die hamer en sekel – wat darem uiteindelik by hardewarewinkels te koop is – van volskaalse Stalinisme. Suid-Afrika, lees ek amper elke dag, het die Sowjetunie geword.

Ek moet sê ek vind dít nogal moeilik om te glo, onder meer omdat die Sowjetunie kragstasies gebou het wat gewérk het en die meeste Sowjet-kindertjies kon lees en skryf teen die tyd dat hulle tieners was.

Waar die vergelyking egter heeltemal in duie stort, is by die andersdenkendes. In die USSR was jy ’n teiken as jy die regerende Politburo gekritiseer het. Hier by ons maak dit van jou die administrateur van ’n Facebook-groep. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X