Die ‘Weekend Special’: God red ons

UIT BELL POTTINGER SE TEKSBOEK

Die ‘Weekend Special’: God red ons

Die bisarre getuienis van Des van Rooyen, die man wat vir 'n rampspoedige vier dae minister van finansies was, voor die Zondo-kommissie van ondersoek na staatskaping het al die vermoedens bevestig oor presies hoe ongepas hy vir dié rol was. YOLANDI GROENEWALD doen verslag.

DANK die Vader Des van Rooyen het nie te lank aangebly as minister van finansies nie. Anders was Suid-Afrika sowaar in sy peetjie, het Lungisa Fuzile, voormalige direkteur-generaal van die nasionale tesourie, aan die Zondo-kommissie van ondersoek na staatskaping gesê. 

Van Rooyen, wat bekend geword het as die “Weekend Special” nadat hy in Desember 2015 vir net vier dae minister van finansies was, het sy langverwagte opwagting hierdie week by die kommissie gemaak. Sy getuienis het Fuzile se sentiment dubbel en dwars beaam.

Want al het die man hoe geskerm, was dit duidelik dat hy aan die diep kant van Suid-Afrika se geldsake ingegooi is met net twee kindervlerkies – in die vorm van Gupta-raadgewers – om mee te swem. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.