Insurgente se moontlike SA bande kan verleentheid skep vir Cyril

KONFLIK IN MOSAMBIEK

Insurgente se moontlike SA bande kan verleentheid skep vir Cyril

Wapentuig en opleiding deur Suid-Afrikaners én die betrokkenheid van “huursoldate” is besig om die hutspot van geweld en ekstremistiese konflik in die noorde van Mosambiek nog verder om te roer. ERIKA GIBSON doen verslag.

VRYE WEEKBLAD het die afgelope week verneem dat ’n wapenvervaardiger van Suid-Afrika wat reeds met ’n string omstrede wapentransaksies elders in Afrika verbind word, nou ook betrokke is by die verskaffing van wapentuig en opleiding aan die Mosambiekse weermag (FADM).

Terselfdertyd het die Valke bevestig dat hulle en Interpol reeds besig is met ’n ondersoek na die betrokkenheid van Suid-Afrikaners in die insurgensie in Mosambiek.

Kapt. Lloyd Ramovha, woordvoerder van die Valke, het aan TimesLive gesê die ondersoekers kyk na aspekte soos die vloei van geldelike steun oor landsgrense heen, die oorsprong van die geld en die betrokkenheid van georganiseerde misdaad om geld vir die insurgensie te genereer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.