×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Woede onder dié 600,000 kiesers kan sterk seine na die ANC stuur

TUSSENVERKIESINGS

Woede onder dié 600,000 kiesers kan sterk seine na die ANC stuur

Die groot aantal kiesers wat op 11 November in 96 munisipale tussenverkiesings in al nege provinsies hul stem kan uitbring, maak daarvan ’n mini-verkiesing van nasionale belang – en ’n groot toets vir veral die ANC en die DA, skryf JACO VISSER.

DIE belangrikste kwessies in die komende tussenverkiesings is die hantering van die Covid-pandemie deur die regering, verdere onthullings van korrupsie voor die Zondo-kommissie (https://www.vryeweekblad.com/search/?query=zondo) van ondersoek na staatskaping, grootskaalse werksverliese weens ’n ekonomie wat voor die uitbraak van die pandemie reeds aan ’t krimp was, en die ineenstorting van dienslewering by plaaslike munisipaliteite (baie waar van die verkiesings gehou sal word).

Tussenverkiesings word gehou in die Noord-Kaap (20), in die Oos-Kaap (19), Gauteng (15), KwaZulu-Natal (12), die Wes-Kaap (11), Noordwes (6), Mpumalanga (5) en vier elk in die Vrystaat en Limpopo. Die groot getal verkiesings in die Noord-Kaap is weens die ontbinding van die munisipale rade in Renosterberg (Philipstown en Vanderkloof) en Phokwane (Hartswater, Pampierstad en Jan Kempdorp) deur die provinsie se premier, dr. Zamani Saul. By laasgenoemde twee munisipaliteite sal daar ook 12 proporsionele raadslede verkies word.

Meer as 600,000 geregistreerde kiesers woon in die 96 wyke wat na die stembus gaan. Dit is gelykstaande met ongeveer 1% van Suid-Afrika se totale bevolking, volgens Statistieke SA se nuutste beraming...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X