NVG se Noko kap terug oor ‘oneerlikheid’, voel ‘soos vrot appel’

WAT ’N KABAAL

NVG se Noko kap terug oor ‘oneerlikheid’, voel ‘soos vrot appel’

Die beleërde direkteur van nasionale vervolging in Noordwes en sleutellid van ’n Zuma-era-kabaal binne die NVG het vandeesweek teruggekap in ’n ope brief aan Shamila Batohi. Daar is tweespalt in die NVG en bykans twee jaar nadat pres. Cyril Ramaphosa vir Batohi aangestel het, was daar nog geen aksie teen die kabaal nie. JACQUES PAUW doen verslag.

EEN van die nasionale vervolgingsgesag (NVG) se mees senior aanklaers is nie net agterbaks nie, maar is boonop ook ’n dwaas met ’n gebrekkige regskennis.

Die tweespalt in die NVG tussen die sogenaamde “nuwe besems” en ’n Zuma-era-kabaal van slinkse en oneerlike aanklaers het hom vandeesweek in die publiek afgespeel toe een van die mees senior lede van dié groep, adv. Moipone Noko, ’n ope brief aan haar kollegas geskryf het.

Noko, die direkteur van openbare vervolging (DOV) in Noordwes, het haarself verdedig teen getuienis dat sy oneerlik was in die vervolging van die gewese hoof van die Valke in KwaZulu-Natal, genl.maj Johan Booysen, en nagelaat het om sakemense met bande met die familie van die gewese president en die ANC te vervolg...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.