Vermoor, verkrag, verbrysel: Vir vroue in SA is die ...

LAND VAN GEWELD

Vermoor, verkrag, verbrysel: Vir vroue in SA is die vreesvlermuis altyd en oral daar

Ek glo nie daar is 'n enkele vrou in Suid-Afrika wat nie al haar potensiële verkragting in haar kop deurgespeel het nie. Die wete is altyd daar. Dat jy 'n teiken is. Vir mans se woede of minderwaardigheid of versteuring of haat of pyn of maglus of lusmag. Die vreesvlermuis bly fladder, skryf ANNELIESE BURGESS.

ONDER by die ingang na die strand is 'n paadjie wat deur 'n digte rietbos kronkel. Op die dae wanneer ons swemgroepie daar deurloop, sien ek die houtpaadjie oor die rivier, die wuiwende groenigheid, en dan, die lieflike verlate strand wat oopvou voor ons voete.

As ek alleen is, maak die bosse my versigtig. Met elke kronkel van die paadjie voel dit vir my dieper en verder weg van kan-weghardloop. En as ek eers op die strand kom en daar is niemand nie, is die verlatenheid dreigend. 

Gister was daar 'n man met twee klein kindertjies. Ek wou stap tot by die ander ingang, en het gevra of hy 'n oog oor my sal hou totdat ek om die verste draai is. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.