Bheki Cele: die onderwyser wat homself ’n generaal gemaak het

KAT VAN SAFFRAAN

Bheki Cele: die onderwyser wat homself ’n generaal gemaak het

Hy like die sheriff-besigheid baie. En as daar 'n kamera is, is hy éérs in sy element, met sy parmantige fedora-hoedjie, windmakerige houding en skop-skiet-en-donner-taal. ANNELIESE BURGESS probeer meer te wete kom oor Bheki Cele, ons nasionale minister van polisie (en strande en sjebiens).

HY is Suid-Afrika se minister van polisie, 'n politikus. Maar nes sy kollega voor hom, die nimlike Fikile Mbalula, a.k.a. Mister FearFokkol (die Twitternaam wat hy homself tydens sy ministerstermyn gegee het), hou hy van generaal-generaal speel. Veral as die kameras rol. Dan is dit afdreig en beheer vat en grootpraat.

Maar anders as FearFokkol was Bhekokwakhe “Bheki" Hamilton Cele wel eens op 'n kol 'n generaal. Hy was kommissaris van polisie toe die besluit geneem word dat die polisie weer militêre titels moet aanneem. En op dié manier word die ANC-politikus van KwaZulu-Natal toe generaal Bheki Cele van Wachthuis.

En “Die Generaal ”was behoorlik terug tydens Suid-Afrika se staat van inperking die afgelope 10 maande, veral met betrekking tot die afdwinging van die wêreld se strengste Covid-19-alkoholverbod...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.