×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Gaan die virus vir altyd met ons wees? En het ons ’n plan?

COVID-19: VRAE EN ANTWOORDE

Gaan die virus vir altyd met ons wees? En het ons ’n plan?

Suid-Afrika maak in die hardloop planne om met immunisasie te begin, want die speelveld het verander weens die variante van die virus. Hoe nou gemaak met die entstowwe? Wag en kyk, ekstra dosisse, verskillende dosisse of nuwes? Hoe het die fokus verskuif? ELSABÉ BRITS het die antwoorde gaan soek.

 1. Hoekom is die AstraZeneca-entstof nie doeltreffend nie, en wat gaan nou gebeur?

Aanvanklik was dié entstof baie doeltreffend, maar teen die variant B.1.351 (ook bekend as 501Y.V2) bied dit te min beskerming teen ligte en matige siekte (22%) om aan internasionale standaarde te voldoen.

Prof. Shabir Madhi, uitvoerende direkteur van die Universiteit van die Witwatersrand se entstof- en analitiese navorsingseenheid (Vida), het op 'n nuuskonferensie gesê dié en ander variante word wêreldwyd as 'n bedreiging gesien en hou “reusagtige implikasies vir die toekoms in”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X