Blinkvet druppel Bongo tref gezombifiseerde SA teen die voorruit

DIE STORM IS OP ONS

Blinkvet druppel Bongo tref gezombifiseerde SA teen die voorruit

Bongani Bongo is die toonbeeld van die staatskapingsfaksie wat nog nooit gaan lê het nie, en daarom verteenwoordig sy vryspraak die donkerste van die stormwolke wat besig is om saam te pak, skryf ANTHONI VAN NIEUWKERK.

ONLANGS ry ek deur die Parys-omgewing op pad na Johannesburg, en by die Vaalrivier trek die donkerpers reënwolke saam. Dit maal en kolk en lê laag oor die pad. Jou moed sink, want jy weet jy moet daardeur, en die stortvloed gaan jou tref.  Die eerste blink, vet druppels slaan teen jou voorruit vas: Hier kom dit.

Só voel ek hierdie week terwyl ek na JJ Tabane se onderhoud met die voormalige staatsveiligheidsminister Bongani Bongo kyk.

Bongo het 'n donker politieke loopbaan. Benewens sy kortstondige romanse met intelligensiedienste was hy deel van die span wat die onbekwame Busisiwe Mkhwebane as openbare beskermer aangestel het. Bongo is sedert 2019 voorsitter van die parlementêre komitee oor binnelandse sake – ook 'n onbegryplike aanstelling. En wat die Universiteit van Limpopo in hom sien as president van die konvokasie, weet nugter alleen...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.