Om studenteskuld af te skryf sal ’n fout wees, nie ’n ...

DÉJÀ VU IN DIE STRATE

Om studenteskuld af te skryf sal ’n fout wees, nie ’n kitsoplossing

Betogings oor studentebefondsing is ’n broeines van politieke kapitaal. Maar hierdie protesoptogte is op ware griewe gegrond en ons sal ’n volhoubare oplossing móét vind om stabiliteit in hoër onderrig in Suid-Afrika te verseker, skryf CLAUDI MAILOVICH.

MENSE het waarskynlik vroeër vandeesmaand ’n gevoel van déjà vu in Braamfontein se strate ervaar toe betogende studente en die polisie oor universiteitsgelde en finansiële uitsluiting met mekaar slaags geraak het.

Dié stryd het in ’n treurspel geëindig toe ’n toeskouer, Mthokozisi Ntumba, skynbaar deur ’n polisiebeampte doodgemaak is. Dít het mense eers woedend gemaak – die protes het na universiteite landwyd versprei en universiteitsbestuur en die minister van hoër onderwys en opleiding, Blade Nzimande, na die tafel gedwing om ’n oplossing te soek.

Hierdie nuutste ronde betogings volg net meer as vyf jaar nadat die Fees Must Fall-beweging universiteite in Suid-Afrika tot stilstand geruk het. Studente het in dié protes, wat ook by Wits begin het, gratis en “gedekoloniseerde" hoër onderrig geëis...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X