Boris Johnson: Don’t touch me on my wallpaper, you nincompoop

RUG TEEN DIE MUURPAPIER

Boris Johnson: Don’t touch me on my wallpaper, you nincompoop

'n Mens sou gedink het die Britse premier se einde sou ingelui word deur sy beweerde opmerking dat ‘die lyke maar moet ophoop' in die Covid-pandemie. Of dalk die kontrakte in ruil vir skenkings. Maar nee, dis iets veel meer banaal en voorstedelik wat Boris Johnson uiteindelik kan kelder, skryf ADRI KOTZÉ: Jy beledig eenvoudig nie vir John Lewis, die heilige graal van middel-Engeland se dekor-aspirasies, nie.

TER versagting moet ons sê dis nie sommer hierjy-muurpapier wat Wallpaper-gate afgeskop het nie. Nee, dis 'n goue (vermoedelik die kleur en nie die edelmetaal nie) weergawe van so R17,000 'n rol, ontwerp deur 'n binnenshuise versierder wat graag koloniale sjiek soos maharadja-borsbeelde gebruik om ryk Britte se aan-af liefdesverhouding met botsende ouma-blombont dekor op te kikker.

Vir 'n man wat op 'n kol gesê het koningin Elizabeth hou van die Statebond deels omdat dit haar voorsien van “regular cheering crowds of flag-waving piccaninnies" en na Afrika as “daardie land" verwys het, kan 'n mens insien hoe dié flambojante voorkoms sou kon werk in sy vierslaapkamerwoonstel in Londen.

Dit sit ook nie in enigeen se broek om goue muurpapier, 'n rusbank met materiaal oorgetrek van by die R200,000, 'n leunstoel van R116,000 en 'n tafel van R60,000 aan te skaf as jy 'n woelige peuter en vooruitsigte van pampoenspatsels en suur melk het nie. Veral as jy lankal kla dat jy nie geld het nie.*..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.