SA het groot potensiaal vir groen waterstof – selfs vir uitvoer

INTERNASIONALE STUDIE

SA het groot potensiaal vir groen waterstof – selfs vir uitvoer

Byna 80% van Suid-Afrika se elektrisiteit word deur steenkool gelewer. Dit, en verskeie ander groot energie-intensiewe maatskappye, veroorsaak dat die land die 12de grootste vrysteller van koolsuurgasse ter wêreld is. Maar Suid-Afrika kán die vrystelling van hierdie gasse aansienlik verminder, en selfs waterstof uitvoer, skryf CAROL PATON.

SUID-AFRIKA het die potensiaal om ’n uitvoerder van groen waterstof te word en sy kweekhuisgasvrystellings met 70% te verminder as die land die geleenthede in die waterstof-ekonomie sou benut, danksy volop son en wind.

Dít is die sleutelbevinding van ’n verslag deur die internasionale inligtingskonsultant IHS Markit. Die maatskappy het ’n studie gepubliseer wat deur ’n Duitse dinktenk vir groen energie, Agora Energiewende, befonds is.

Waterstof, wat vervaardig word deur ’n elektriese stroom deur water te stuur, word as groen beskou wanneer die elektrisiteit wat gebruik word deur die aanwending van hernubare energiebronne gegenereer word. Dit word ’n al hoe belangriker energiebron in ’n wêreld wat na skoner brandstowwe en laer koolsuurgasvrystellings soek...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.