×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Desperaat in (gebreekte) Johannesburg

EN DIT GAAN ERGER WORD

Desperaat in (gebreekte) Johannesburg

Die mense van Johannesburg is gatvol vir katastrofiese dienslewering, skryf DARREN TAYLOR. En hoewel die burgemeester, Geoff Makhubo, ontken dat die stad besig is om in duie stort, beteken swak bestuur en die verouderde en verrotte infrastruktuur dat die probleme net erger gaan word.

VAN gomgatte verlore in daggadrome tussen die drankwinkels en pandjieswinkels en tweedehandse motorhandelaars aan die olierige westerse buitewyke tot kugels wat drup van diamante en botox-gesigte op die marmerloopvlakke van Sandton City, en gogo's wat walkie talkies in die flou winterson in die townships braai; hulle het almal dieselfde frustrasie en woede in Johannesburg.

Van Diepsloot tot Dainfern, Mayfair tot Meadowlands, Saxonwold tot Sophiatown … Inwoners van hierdie stad wat nooit veronderstel was om te bestaan nie, wat sonder 'n enkele ontwikkelingsplan uit goudstof verrys het en die grootste metro in die wêreld is wat nie op die walle van 'n rivier of lang die see gebou is nie, is gatvol.

Terwyl die derde vlaag van die Covid-pandemie hospitale en lykshuise volmaak en die strate, restaurante en kroeë dolleeg is, is dit moeilik om nie desperaat, of selfs depressief, te voel as 'n Johannesburger nie. Veral wanneer die watertoever afgesny is of as water uit gebreekte pype stroom, en vonke in oranje strepe spat uit die gebreekte kabels voor jou huis. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X