Desperaat in (gebreekte) Johannesburg

EN DIT GAAN ERGER WORD

Desperaat in (gebreekte) Johannesburg

Die mense van Johannesburg is gatvol vir katastrofiese dienslewering, skryf DARREN TAYLOR. En hoewel die burgemeester, Geoff Makhubo, ontken dat die stad besig is om in duie stort, beteken swak bestuur en die verouderde en verrotte infrastruktuur dat die probleme net erger gaan word.

VAN gomgatte verlore in daggadrome tussen die drankwinkels en pandjieswinkels en tweedehandse motorhandelaars aan die olierige westerse buitewyke tot kugels wat drup van diamante en botox-gesigte op die marmerloopvlakke van Sandton City, en gogo's wat walkie talkies in die flou winterson in die townships braai; hulle het almal dieselfde frustrasie en woede in Johannesburg.

Van Diepsloot tot Dainfern, Mayfair tot Meadowlands, Saxonwold tot Sophiatown … Inwoners van hierdie stad wat nooit veronderstel was om te bestaan nie, wat sonder 'n enkele ontwikkelingsplan uit goudstof verrys het en die grootste metro in die wêreld is wat nie op die walle van 'n rivier of lang die see gebou is nie, is gatvol.

Terwyl die derde vlaag van die Covid-pandemie hospitale en lykshuise volmaak en die strate, restaurante en kroeë dolleeg is, is dit moeilik om nie desperaat, of selfs depressief, te voel as 'n Johannesburger nie. Veral wanneer die watertoever afgesny is of as water uit gebreekte pype stroom, en vonke in oranje strepe spat uit die gebreekte kabels voor jou huis. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.