Maalkolk van mislukking sleur SA munisipaliteite na nuwe dieptes

RILLERVERHALE IN OG SE VERSLAG

Maalkolk van mislukking sleur SA munisipaliteite na nuwe dieptes

Finansiële wanbestuur, vakbonde se verwyderdheid van die werklikheid en argeloosheid jeens maatskappye wat in landelike gebiede werk skep, is van die kwessies wat die ineenstorting van Suid-Afrika se plaaslike regerings versnel, skryf JACO VISSER.

MET net enkele maande oor voordat die land se plaaslike verkiesings in Oktober gehou moet word, gaan dit wilder as ooit tevore in Suid-Afrika se wanfunksionele  munisipaliteite: finansiële wanbestuur wat handuit geruk het, munisipale werkers wat onbekostigbare salaris- en voordeelverhogings eis, en groot werkverskaffers wat keelvol is vir gebrekkige dienslewering en hul goed oppak en trek.

Lekkende waterpype, slaggate in paaie wat besighede en inwoners duur kos aan die onderhoud van voertuie, kragonderbrekings weens elektrisiteitsnetwerke wat eintlik vervang moet word, rioolvullis in die strate en 'n amptenary wat nie plaaslike inwoners te hulp wil staan nie, is van die uitdagings. Voeg daarby die biljoene rande wat nie volgens wetlike voorskrifte bestee word nie en munisipale kliënte wat nie betaal nie (of weens die ekonomiese toestande nie kán betaal nie), en die prentjie versleg elke jaar. Veral plattelanders trek swaar.

Finansiële wanbestuur..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.