Versoening: Mandela se oproep aan De Klerk

DIE MANDELA-MEMORANDUM

Versoening: Mandela se oproep aan De Klerk

In Vrye Weekblad van 26 Januarie 1990 het MAX DU PREEZ se voorbladartikel Nelson Mandela se wens vir Suid-Afrika met een woord opgesom: versoening. Nou, 32 jaar later, kyk ons terug op wat Mandela in sy volledige memorandum aan die destydse staatspresident, FW de Klerk, voorgestel het. Mandela is kort daarna vrygelaat.

DIT het nou dringend noodsaaklik geword dat die African National Congress en die Nasionale Party-regering bymekaar kom om die swart aandrang op meerderheidsregering in 'n eenheidstaat en die blankes se vrese hieroor te versoen, sê die ANC-Ieier Nelson Mandela.

In 'n memorandum wat hy op 13 Desember verlede jaar tydens sy ontmoeting in Tuynhuys aan staatspresident FW de Klerk oorhandig het, sê Mandela: “So 'n versoening kan net bereik word as albei partye bereid is om 'n kompromis aan te gaan."

Dié memorandum van 10 bladsye is positief deur De Klerk en sy regering ontvang en het klaarblyklik gehelp dat Mandela se vrylating waarskynlik volgende week aangekondig gaan word...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.