Anargie is op ons, waarsku Kgalema Motlanthe

STAND VAN DIE LAND

Anargie is op ons, waarsku Kgalema Motlanthe

Dit voel of Suid-Afrika van die een krisis na die volgende spring: Covid, onrus, xenofobie, natuurrampe, groeiende vrese dat ons op die rand van 'n mislukte staat is. Selfs oudpres. Kgalema Motlanthe waarsku oor ‘’n omgewing wat deur anargie gekenmerk word’. Deur SAM MKOKELI en CARIEN DU PLESSIS.

  • 29 April 2022
  • Nuus & Politiek
  • 15 min om te lees
  • artikel 6 van 28
  • Sam Mkokeli en Carien du Plessis

OUDPRES. KGALEMA MOTLANTHE haal die struggle-digter Keorapetse Kgositsile aan wanneer hy die kompleksiteit van die lewe in Suid-Afrika verduidelik: “The present is a dangerous place to live.”

Die land “gaan tans deur 'n moeilike tyd”, sê Motlanthe, wat vir agt hoë-oktaanmaande as president ingestaan het, vanaf September 2008 toe Thabo Mbeki uitgewerk is totdat Jacob Zuma as president beëdig is. 

Hy oordryf nie. Vroeg in April vanjaar, toe hierdie onderhoud gedoen is, het die vigilante-groep Operation Dudula en ander xenofobiese groeperinge hulle weg deur Gauteng gewerk met die doel om buitelanders – met of sonder die nodige dokumentasie om hier te wees – landuit te dryf. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.