POLITIEKE NOTABOEK | Probleem-regters, probleem-advokate,...

MAAK SOMMER NES JY WIL

POLITIEKE NOTABOEK | Probleem-regters, probleem-advokate, Stalingrad en die prinses

MAX DU PREEZ skryf oor Dali Mpofu se Mini-Me’s, John Hlophe se verwoesting en Lindiwe Sisulu se dik middelvinger.

DAAR gaan geen rus vir hoofregter Raymond Zondo wees nadat sy kommissie se finale verslag aan die president oorhandig is nie. Die regbank en die regsberoep het vele probleme wat hy dringend sal moet aanspreek.

Veral die wanfunksionering van die regsdiensteraad (RDR) en die regspraktykraad (RPR) wek groot kommer in 'n tyd van groot onstabiliteit waar die regstelsel 'n vertroude, gerespekteerde pilaar van die demokrasie behoort te wees.

Die gedrag van verskeie advokate in die hooggeregshof ondermyn ongetwyfeld die prestige en funksionering van die hof. Die rockstar (en rolmodel?) van dié oortreders, Dali Mpofu, is pas deur die RPR op aanklagte van wangedrag vrygespreek vir sy manewales voor die Zondo-kommissie wat Suid-Afrikaners op regstreekse televisie sien uitspeel het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.