Bongani Baloyi: van DA-superster tot Action SA-bekeerling (en ...

IN OPSTAND TEEN MOEDELOOSHEID

Bongani Baloyi: van DA-superster tot Action SA-bekeerling (en aktivis)

Hy was 26 toe hy die DA-burgemeester van Midvaal geword het. En vir die 10 jaar wat hy daar aan die stuur gestaan het, was dit een van die min munisipaliteite in die land wat skoon oudits gekry het. Maar toe waai die jong DA-superster Action SA toe. ANNELIESE BURGESS het saam met hom gaan tee drink om te hoor van sy nuwe politieke lewe.

BONGANI Baloyi stap 10 minute vroeg in vir ons vir ons afspraak. Maar ek was nóg meer paraat en sit en wag reeds in 'n donker hoekie van die “biblioteek” by die African Pride Hotel in Melrose Arch (donker boekrakke, sagte beligting, elevator-musiek en 'n klomp ou boeke wat 'n interior designer iewers by 'n tweedehandseboekwinkel gekoop het en niemand hier ooit hier gaan lees nie). Die plek sit vol black diamonds en ladies wat lunch. Dis een van daai plekke.

Baloyi bons in soos 'n Duracell-hasie. Hy dra 'n groen Action SA- windjekker en 'n breë glimlag. “Your new political home becomes you," sê ek vir hom terwyl hy wegsink in die diep stoel oorkant my. “I love it," sê hy in 'n amper-fluister, asof hy 'n geheim deel. “I. Just. Love. It."

Hy bestel 'n potjie rooibostee...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.