Uber-skandaal: Sluwe tegnologie-junkies wat die wêreld wou oorheers

WAT JY MOET WEET VAN DIE UBER FILES

Uber-skandaal: Sluwe tegnologie-junkies wat die wêreld wou oorheers

Vir baie van ons het Uber nuwe deure oopgemaak. Dit was goedkoop, gerieflik en maklik. Maar soos 'n magdom dokumente wys, het die Uber-base geweld uitgebuit, bestuurders in onder meer Suid-Afrika mislei en oral wette verbreek. ADRI KOTZÉ bekyk van die opspraakwekkendste onthullings.

DAAR was die soort joligheid in die lug wat 'n mens net op 'n Saterdag rondom Loftus kry wanneer die Springbokke die Franse in die eerste wedstryd van 'n toetsreeks klop. Buite die stadion het Lindelani Mashau, 'n Uber-bestuurder, gewag. 'n Mens sou jou kon indink dat Mashau gehoop het op 'n goeie aand se besigheid.

Maar toe slaan sy kar, met hom binne-in, aan die brand. Dit is vermoedelik met 'n petrolbom aangeval. Later is Mashau in die hospitaal dood weens sy beserings. Dié voorval, in Junie 2017, was deel van waarna in Suid-Afrikaanse nuusberigte verwys word as die “Uber wars", toe aanhoudende geweld tussen Uber-bestuurders en metertaxi-bestuurders so erg geraak het dat die polisie ontplooi is. 

Uber het in dié tyd die geweld teen Uber-bestuurders as “heeltemal onaanvaarbaar" beskryf. Die maatskappy het gesê hulle huur bykomende reaksiespanne en het owerhede gevra om “hierdie verskriklike misdaad" te veroordeel en te help voorkom. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.