Agter Lindiwe Sisulu se nuutste kaderbabbel oor ...

DERDEKULTUURKINDERS

Agter Lindiwe Sisulu se nuutste kaderbabbel oor 50/50-wit-en-swart-skole

Onderrig in diversiteit is ’n goeie ding, deesdae in die groeiende digitale kennisekonomie meer as ooit, maar dis natuurlik nie wat Lindiwe Sisulu bedoel nie, skryf HANS PIENAAR. Vir haar gaan dit om rassewraak; sy kan nie sien dat sy moet vra vir veeltaligheid nie: Ons kinders moet van die spektrum leer, anders raak hulle agter by al die nuwe kleure wat die wêreld daar buite ontdek.

AI, die arme Lindiwe Sisulu.

In haar desperate poging om as ’n verslane presidentskandidaat in die familiegeskiedenis opgeteken te staan, raak sy net ál meer kaderbabbel kwyt – die jongste dat alle skole binnekort 50/50 wit en swart moet wees. Maar soos ook dikwels in haar uitsprake, kan ’n mens tog praat van die rokie en die vuurtjie, al is hare ’n kooltjie in die Sobranie Black Russian in haar koker.

Onderrig in diversiteit is ’n goeie ding, deesdae in die groeiende digitale kennisekonomie meer as ooit, maar dis natuurlik nie wat Sisulu bedoel nie. Vir haar gaan dit om rassewraak; sy kan nie sien dat sy moet vra vir veeltaligheid nie: Ons kinders moet van die spektrum leer, anders raak hulle agter by al die nuwe kleure wat die wereld daar buite ontdek...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.