Klein Saterdag | Geen rus aan’t wal, en nog nader aan skoon,...

EN IN ANDER NUUS ...

Klein Saterdag | Geen rus aan’t wal, en nog nader aan skoon, goedkoop energie

Drama en onenigheid: Dis wat internasionaal seëvier. In Kenia omdat adjunkpresident William Ruto as verkose president verklaar is, in Amerika omdat Salman Rushdie aangeval is, in Afganistan omdat ongeveer als in duie gestort het, en in Noorweë omdat die walrus Freya van kant gemaak is. Daar is darem ook opgewondenheid oor 'n nuwe soort energiebron wat nader aan die werklikheid is.

Nuwe hoop vir skoon, oorvloedige energie

Die dramatiese deurbraak met die ontsteking van ’n kernfusiereaksie wat ’n jaar gelede in ’n Kaliforniese laboratorium behaal is, het pas nog ’n tree vorentoe geneem.

Die uitslae en ontleding van die historiese eksperiment wat by die Lawrence Livermore National Laboratory se National Ignition Facility (NIF) uitgevoer is, is pas in drie artikels met die nodige portuuroorsig gepubliseer: een in Physical Review Letters (https://journals.aps.org/prl/) en twee in Physical Review E (https://journals.aps.org/pre/)...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.