In en om die wêreld: van trane in Irak tot ’n popster in die sop

EN IN ANDER NUUS ...

In en om die wêreld: van trane in Irak tot ’n popster in die sop

Irak se onstabiliteit lyk na ’n tragiese verhaal sonder einde, Oekraïne begin ’n langverwagte teenaanval, en in Madagaskar word 18 mense deur die polisie doodgeskiet nadat ’n kind met albinisme ontvoer is. ’n Türkiyiese popster is ook in die sop weens haar ‘geskertsery’.

Irak

Inwoners van Bagdad het gister wakker geword met die geluide van sporadiese geweervuur en ontploffings ná ’n nag van geweld in die Irakse hoofstad, berig Al Jazeera (https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2022/8/29/iraq-unrest-live-blog-sadr-announces-hunger-strike). Minstens 30 mense is al dood en honderde beseer in die “Groen Sone” nadat die politiko-geestelike leier Moqtada al-Sadr via Twitter laat weet het dat hy die politiek vaarwel roep, en sy ondersteuners in reaksie die Republikeinse Paleis beset het.

Met die land wat nou al vir byna ’n jaar sonder ’n effektiewe regering sit, is die onstabiliteit erger as ooit tevore – buitelandse ambassades en buurlande is uiters bekommerd oor die jongste onrus, en daar is vrese van ’n volskaalse burgeroorlog. Irakse veiligheidsmagte het intussen die Al-Sadr-ondersteuners uit die Republikeinse Paleis, waar die premier se kantoor geleë is, sowel as die omliggende gebiede, gedwing...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.