‘Dis die buitelanders se skuld!’ – en dit gaan erger word

SONDEBOKKE VAN BUITE

‘Dis die buitelanders se skuld!’ – en dit gaan erger word

Xenofobiese mobilisering is steeds besig om nuwe laagtepunte te bereik, skryf JAN BORNMAN.

  • 16 September 2022
  • Nuus & Politiek
  • 5 min om te lees
  • artikel 6 van 24
  • Jan Bornman

LEDE van die vigilantegroep Operation Dudula het onlangs vermeende buitelandse pasiënte by staatshospitale en klinieke geteister en probeer intimideer. Dudula, wat “uitdruk” of “uitskuif” in Zoeloe beteken, het sedert die begin van die jaar sy voetspoor oor die land uitgebrei nadat hy in Junie verlede jaar sy eerste optog in Soweto gehou het.

Die groep het dit sedert sy ontstaan duidelik gemaak dat geen  immigrante in Suid-Afrika welkom is nie, maar het veral klem gelê op ongedokumenteerde en sogenaamde onwettige immigrante. Die groep en sy charismatiese voormalige leier Nhlanhla “Lux” Mohlauli se weë het onlangs geskei ná verskille oor watter immigrante in hul visier sou wees.

Lux beklemtoon dat hy en sy “Soweto Parliament" net van “onwettige” immigrante ontslae wil raak, terwyl Operation Dudula álle immigrante wil verwyder. Intussen het Dudula hulle teistering van immigrante verskerp, en meer voortvarend en gevoelloos geraak in hulle aksies...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.