Jou ma se masels

Inteendeel, inenting versterk kinders se immuniteitstelsel

Jou ma se masels

Vals anekdotes oor inenting en emosionele pseudowetenskap kan geweldige skade aanrig. Helaas is daar steeds mense wat glo dat entstowwe outisme kan veroorsaak. Dit is nie in Suid-Afrika verpligtend om ʼn kind te laat immuniseer nie – maar hoe sal jy voel as jou kind vir ʼn uitbreking verantwoordelik is en iemand sterf? Mense wat die wetenskaplike feite oor entstowwe ontken of ignoreer, stel álmal se gesondheid in gevaar, meen kenners. ELSABÉ BRITS stel ondersoek in.

DEKADES se vooruitgang wat gemaak is om ’n hoë immuniseringsdekking vir die algemeenste kindersiektes wêreldwyd op te bou, kan verlore gaan omdat sogenaamde “alternatiewe feite” geneeskunde probeer troef.
Die Amerikaanse Sentrum vir Siektebeheer (CDC) het pas sy jongste syfers bekendstel. Daar is nou reeds 465 bevestigde maselsgevalle in 19 state, die meeste sedert masels in 2000 daar geëlimineer is...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X