Die Khoi-San en genetika: Waar kom jou velkleur, uitspraak en ...

In jou gene

Die Khoi-San en genetika: Waar kom jou velkleur, uitspraak en vatbaarheid vir siektes vandaan?

Die Khoi-San van Suider-Afrika dra ʼn unieke geen wat hulle vel ligter gemaak het. ELSABÉ BRITS vertel meer oor hoe die geen van die noorde af hier beland en vir vinnige evolusionêre verandering gesorg het.

DIT neem gewoonlik ʼn lang tyd vir beduidende evolusionêre veranderings om te gebeur. Die Khoi-San het egter op ʼn besonderse manier ʼn geen ontvang wat binne ʼn kort tydperk van 2,000 jaar hulle velkleur ligter gemaak het. Dit is ʼn skaars voorbeeld van vinnige en intense evolusionêre aanpassing in die mens se onlangse geskiedenis...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X