Op die Bloodhound se groen-spoedspoor

VINNIGER!

Op die Bloodhound se groen-spoedspoor

Om die omgewing te probeer red deur met 'n straalkar teen hoë snelhede op 'n verlate soutpan spore te maak, klink verregaande, maar dis presies wat nou op Hakskeenpan in die Kalahari gebeur, skryf HEIN EKSTEEN.

DIÉ spoor begin wel nie op Hakskeenpan waar Bloodhound LSR (Land Speed Record) probeer om die die wêreld-landspoedrekord van 1,000 myl per uur te breek nie. Eerder op Verneukpan, 'n klompie jare gelede. Of liewer, op die nabygeleë Brandvlei (die dorp, nié die pan nie) en by Kola Sandberg, gewese eienaar van die plaas waarop 'n groot gedeelte van Verneukpan lê en waar Malcolm Campbell in 1929 onsuksesvol probeer het om die rekord met sy Napier-Campbell Bluebird te breek.

Kola herinner baie aan Gregory Peck en ek is skaars oor die drumpel of hy klap my met dié dwarsvraag: “Jy moet besluit waaroor jou storie gaan. Is dit oor panne, vloere, kolke of vleie?” Is daar 'n verskil? “Natuurlik! Panne is panne. Vloere is vloere. Kolke is kolke. En vleie is vleie!”

Dit maak sin. Ek vra die volgende logiese vraag...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.