Is persoonlike data die nuwe olie?

GOOGLE WEET ALLES

Is persoonlike data die nuwe olie?

Jy gebruik ’n app hier en skep ’n aanlyn profiel daar, en voor jy jou kan kry, voel dit asof Google en selfs ander maatskappye jou gedagtes kan lees met “spesiaal vir jou"-advertensies wat oral opduik. Dis egter nie blote toeval nie; ons privaat inligting is ’n waardevolle kommoditeit, skryf MARCÉ BESTER.

WAT ’n aand. Eers Truth-nagklub en toe Babylon-kroeg. Daarna is alles ’n bietjie wasig, maar Google wys ons was sommer Potch toe om die aand af te sluit. Ek sal nie noodwendig my ma van die ekspedisie vertel nie, maar iemand anders weet presies wat ek aangevang het: die alomteenwoordige Google.

Van wanneer af weet Google meer as jou ma?

Ons het gedink ons gebruik Google om te soek, maar nou besef ​​ons dat Google óns deursoek. Die absolute omvang van Google se data-oes is ongekend, en dit word alles gedoen onder die dekmantel dat die inligting nodig is om “sy dienste te verbeter". Oukei .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.