×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Kies só tussen 13 Jan van Heerdens, ’n aartappel vir ’n baas en ...

VIDEOKONFERENSIES

Kies só tussen 13 Jan van Heerdens, ’n aartappel vir ’n baas en glad-gevaarlike Zoom

Sedert die koms van corona en Jan Tuisbly se karretjie op ’n wêreldwye skaal kan ’n mens nie anders as om 'n ge-Zoom te hoor nie, maar is dié videokonferensieplatform veilig, vra MARCÉ BESTER. Sy kyk na die goed, die sleg en die aartappels.

DIS 2010 en jy het ’n belangrike video-onderhoud met 'n groot firma in 'n ander dorp. Jy begin 'n uur vroeër opstel om seker te maak alles werk lekker. Eers sukkel jy om die ou wat die onderhoud hou, op te spoor. Hoe is daar dan 13 Jan van Heerdens?! Jou eerste Skype-sessie kom sukkel-sukkel aan die gang.

Sodra die onderhoud begin, haak die video boonop erg. Dan hoor jy net elke tweede woord wat Oom van Heerden sê. Skype maak nie 'n goeie eerste indruk nie, maar dis die enigste opsie op hierdie stadium.

Fast forward na die jaar 2020 en die videokonferensie-opsies is volop. So het ons die voorheen geliefde Skype sommer vergeet, en nou is Zoom op almal se toestelle. Omdat dit so 'n groot deel van ons daaglikse lewe geword het, is mense boonop meer sensitief vir kwessies wat hul aanlyn privaatheid raak. Maar hoekom stroom mense na Zoom en hoe veilig is dit nou eintlik?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X