Dis bevestig: Daar’s regtig water op die maan!

RUIMTENUUS

Dis bevestig: Daar’s regtig water op die maan!

Die vermoede was altyd dat daar wel water op maan is. En daar het jy dit nou: nie ’n poel of stroompie nie, maar water is daar wel. Dié ontdekking neem ons die toekoms in, eers ’n basis op die maan en dan Mars, skryf JAN HORN.

DAAR is skielik ’n hele klomp opspraakwekkende dinge wat in die ruimte gebeur: SpaceX het mense by die Internasionale Ruimtestasie gaan aflaai en die Osiris-Rex-sending na die asteroïed Bennu het goeie resultate opgelewer.

Maar een van die opwindendste ontdekkings, of dalk eerder bevestigings, is dat daar wel water op die maan is.

Die stof en rotsskerfies wat Osiris-Rex ’n paar weke gelede by Bennu opgesuig het, gee ons ’n blik op die verlede – vier biljoen jaar gelede, in ’n tyd nog voor die aarde en ander planete gevorm is. Die ontdekking van water op die maan neem ons die toekoms in, eers ’n basis op die maan en dan Mars...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.