Omicron-infeksies ondanks derde dosis

ENTSTOWWE KEER STEEDS HOSPITALISERING

Omicron-infeksies ondanks derde dosis

Suid-Afrikaanse en Duitse wetenskaplikes het die eerste bewyse gevind dat selfs drie entstofdosisse dalk nie genoeg is om infeksies met die Omicron-variant te verhoed nie. Maar, skryf hulle in 'n nuwe studie, volle inenting en 'n versterkingsdosis bied steeds goeie beskerming teen ernstige siekte wat deur Omicron veroorsaak word. Saamgestel deur ILSE BIGALKE.

DIE voorafgedrukte weergawe van die studie, wat vandag in die mediese joernaal The Lancet (https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(22)00090-3/fulltext) gepubliseer word, is binne sowat vyf weke 15,000 keer afgelaai. Dit is die eerste studie wat deurbraakinfeksies met die Omicron-variant in ten volle ingeënte individue ná die ontvangs van versterkingsdosisse aanmeld en die eienskappe daarvan omskryf.

Die studie, getiteld “Deurbraak-infeksies met Omicron-variant van Sars-CoV-2 ondanks versterkingsdosis met mRNA-entstof”, is deur 'n groep wetenskaplikes van die Universiteit Stellenbosch (US), die Ludwig Maximilians-universiteit van München in Duitsland, die Universiteite van Wes-Kaapland en van Kaapstad, asook die Nasionale Gesondheidslaboratoriumdiens gedoen.

Die vermoë van die Omicron-variant om immuniteit te ontwyk – dus om infeksie selfs ondanks 'n sekere mate van immuniteit te veroorsaak – is vroeg al op grond van sy mutasiepatroon voorspel en bevestig deur waarnemings van al hoe meer herinfeksies en deurbraakinfeksies...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.