×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Omicron-infeksies ondanks derde dosis

ENTSTOWWE KEER STEEDS HOSPITALISERING

Omicron-infeksies ondanks derde dosis

Suid-Afrikaanse en Duitse wetenskaplikes het die eerste bewyse gevind dat selfs drie entstofdosisse dalk nie genoeg is om infeksies met die Omicron-variant te verhoed nie. Maar, skryf hulle in 'n nuwe studie, volle inenting en 'n versterkingsdosis bied steeds goeie beskerming teen ernstige siekte wat deur Omicron veroorsaak word. Saamgestel deur ILSE BIGALKE.

DIE voorafgedrukte weergawe van die studie, wat vandag in die mediese joernaal The Lancet (https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(22)00090-3/fulltext) gepubliseer word, is binne sowat vyf weke 15,000 keer afgelaai. Dit is die eerste studie wat deurbraakinfeksies met die Omicron-variant in ten volle ingeënte individue ná die ontvangs van versterkingsdosisse aanmeld en die eienskappe daarvan omskryf.

Die studie, getiteld “Deurbraak-infeksies met Omicron-variant van Sars-CoV-2 ondanks versterkingsdosis met mRNA-entstof”, is deur 'n groep wetenskaplikes van die Universiteit Stellenbosch (US), die Ludwig Maximilians-universiteit van München in Duitsland, die Universiteite van Wes-Kaapland en van Kaapstad, asook die Nasionale Gesondheidslaboratoriumdiens gedoen.

Die vermoë van die Omicron-variant om immuniteit te ontwyk – dus om infeksie selfs ondanks 'n sekere mate van immuniteit te veroorsaak – is vroeg al op grond van sy mutasiepatroon voorspel en bevestig deur waarnemings van al hoe meer herinfeksies en deurbraakinfeksies...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.