Die Turkse muskiete wat die Russiese kills inryg

VLIEGTUIE SONDER BEMANNING

Die Turkse muskiete wat die Russiese kills inryg

Dit is al muskiet-oorlogvoering genoem: onbemande vliegtuigstelsels (UAV’s), oftewel sommer drones. Die Oekraïners gebruik veral ’n klein en ratse model met ongekende vernuf om die Russiese konvooie en wapenstelsels dag en nag met vernietigende gevolge te teister. ERIKA GIBSON het meer oor dié Turkse Bayraktar- en ander UAV-tegnologie gaan uitvind.

DIT was ’n magtige Russiese militêre oorlogsmasjien wat Oekraïne  op 24 Februarie binnegeval het – die begin van ’n vernietigende Dawid-en-Goliat-stryd waar die wêreld (en Vladimir Putin) nie verwag het dat die Oekraïense weermag veel van ’n kans staan nie.

Amper twee maande later is die land en sy mense inderdaad verniel in ’n aanslag wat al vir weke klaarblyklik suiwer op ’n beleid van geskroeide aarde neerkom. Die grusame lyding en dood wat Rusland saai en daagliks nog as “propaganda” durf afmaak, word op elke televisiekanaal en sosiale platform in volkleur uitbasuin.

Met televisiekameras en joernaliste oor die hele oorlogsteater verspreid, kon Putin se spin doctors nie wegkom van die honderde Russiese tenks, pantservoertuie en trokke wat flenters geskiet rondlê nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.