Die Turkse muskiete wat die Russiese kills inryg

VLIEGTUIE SONDER BEMANNING

Die Turkse muskiete wat die Russiese kills inryg

Dit is al muskiet-oorlogvoering genoem: onbemande vliegtuigstelsels (UAV’s), oftewel sommer drones. Die Oekraïners gebruik veral ’n klein en ratse model met ongekende vernuf om die Russiese konvooie en wapenstelsels dag en nag met vernietigende gevolge te teister. ERIKA GIBSON het meer oor dié Turkse Bayraktar- en ander UAV-tegnologie gaan uitvind.

DIT was ’n magtige Russiese militêre oorlogsmasjien wat Oekraïne  op 24 Februarie binnegeval het – die begin van ’n vernietigende Dawid-en-Goliat-stryd waar die wêreld (en Vladimir Putin) nie verwag het dat die Oekraïense weermag veel van ’n kans staan nie.

Amper twee maande later is die land en sy mense inderdaad verniel in ’n aanslag wat al vir weke klaarblyklik suiwer op ’n beleid van geskroeide aarde neerkom. Die grusame lyding en dood wat Rusland saai en daagliks nog as “propaganda” durf afmaak, word op elke televisiekanaal en sosiale platform in volkleur uitbasuin.

Met televisiekameras en joernaliste oor die hele oorlogsteater verspreid, kon Putin se spin doctors nie wegkom van die honderde Russiese tenks, pantservoertuie en trokke wat flenters geskiet rondlê nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.