Om op te kom vir lug: drie verhale van mense wat Covid-19 ...

SÓ WAS DIT

Om op te kom vir lug: drie verhale van mense wat Covid-19 oorleef het

Die trauma en verlies wat met die Covid-19-pandemie gepaard gaan, strek om die aardbol. Hospitale is oorvol, mediese personeel is oorwerk en psigies gedaan. Maar dis belangrik om te onthou daar word ook daagliks vele lewens gered. Hier volg drie verhale van oorlewing en hoop: ’n tandarts, ’n entrepreneur en ’n regsadviseur. Deur SCHALK SCHOOMBIE.

Die tandarts

“EK was nog nie ’n dag in my lewe siek of in die hospitaal nie,” sê dr. Kevin Bakos (57), ’n tandarts met ’n praktyk in Killarney Mall, Johannesburg. “Ek was altyd baie fiks en gesond, ek het boksoefening gedoen, saam met my vrou gestap en elke Woensdag gholf gespeel.”

Ná die feestyd van 2020/21 het Kevin met sy vrou en twee dogters van 16 en 17 jaar teruggekeer van ’n vakansie op Plettenbergbaai. Hy het hom laat toets vir die coronavirus ná drie dae van ’n krapperige keel en ’n hoesie. “Dit was positief. Skaars drie uur nadat ek die uitslag gekry het, het ek skielik ’n terugslag beleef. Woeste hoofpyne, koue en warm rillings. Ek het die koors probeer breek deur in die swembad te lê of ’n warm bad te vat. Net ’n uur later was dit terug.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.