Afrikaans is my moedertaal, taal van my hart

SOOS 'N SPYKER IN DIE KEEL

Afrikaans is my moedertaal, taal van my hart

Hoe kan studente belet word om met mense van hul eie taalgemeenskap in 'n taal te kommunikeer net sodat andertalige studente, wat nie deel vorm van die gesprek nie, nie aanstoot daaroor kan neem nie? vra JOSHWIN SAMPSON.

DIE laaste paar weke volg ek die taalherrie wat by die Universiteit Stellenbosch losgebars het, en ek kan nié anders nie as om elke keer vuur te spoeg agter my selfoonskerm, terwyl ek met sovéél frustrasie uitvaar teen die persone wat probeer om Afrikaans in tersiêre instellings en die korporatiewe wêreld te verskraal en te beperk.

Die negatiewe opskrifte oor die taal op plakkate wat op lamppale pryk, wil my laat vloek soos 'n matroos, maar dan tel ek tot 10, haal diep asem, en kalmeer myself.

Op laerskool was Afrikaans my gunstelingvak. Ek kon myself ordentlik uitdruk in die taal en die kleurvolheid van die taal gebruik om 'n prentjie te skep wat nie met die naakte oog gesien kon word nie, maar wat mense kon visualiseer volgens hulle interpretasie van my boodskap...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.