×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Afrikaans is my moedertaal, taal van my hart

SOOS 'N SPYKER IN DIE KEEL

Afrikaans is my moedertaal, taal van my hart

Hoe kan studente belet word om met mense van hul eie taalgemeenskap in 'n taal te kommunikeer net sodat andertalige studente, wat nie deel vorm van die gesprek nie, nie aanstoot daaroor kan neem nie? vra JOSHWIN SAMPSON.

DIE laaste paar weke volg ek die taalherrie wat by die Universiteit Stellenbosch losgebars het, en ek kan nié anders nie as om elke keer vuur te spoeg agter my selfoonskerm, terwyl ek met sovéél frustrasie uitvaar teen die persone wat probeer om Afrikaans in tersiêre instellings en die korporatiewe wêreld te verskraal en te beperk.

Die negatiewe opskrifte oor die taal op plakkate wat op lamppale pryk, wil my laat vloek soos 'n matroos, maar dan tel ek tot 10, haal diep asem, en kalmeer myself.

Op laerskool was Afrikaans my gunstelingvak. Ek kon myself ordentlik uitdruk in die taal en die kleurvolheid van die taal gebruik om 'n prentjie te skep wat nie met die naakte oog gesien kon word nie, maar wat mense kon visualiseer volgens hulle interpretasie van my boodskap...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X