Die beste nuus is buite my venster, nie op Windows nie

WOENSDAG MET WILLEM

Die beste nuus is buite my venster, nie op Windows nie

WILLEM KEMPEN vind die beste nuus deur by die venster uit te kyk.

Ek dink gereeld as deel van my oggendroetine aan wat Barend la Grange van South Africa Day daai keer aan Anneliese Burgess gesê het van die eerste vier goed wat hulle doen as hulle 'n plek beter wil maak:

Maak skoon. Maak heel. Verf. Plant.

En die volgende dag?

Maak weer skoon wat intussen vuil geword het.

Maak heel wat nog stukkend is.

Verf wat nog nie geverf is nie.

Gee die goed water wat geplant is.

Gisteroggend kyk ek ook wat in die nuus aangaan as deel van my roetine:

“Pedofiel uiters boos, sê regter."

So, 12 keer lewenslank vir die evil Gerhard Ackerman. Nogal optimisties om te dink iemand soos daai se lewensverwagting in die tronk kan veel meer wees as 12 dae, never mind 12 lewens.

Wat nogtans langer sal wees as Jacob Zuma se mees onlangse verblyf daar. Nie dat mens hulle moet vergelyk nie, maar tog.

“She pricks a needle into a banana and this is what happens," tart Microsoft se advertensie my tussen die nuus deur.

Ek wíl weet wat gebeur as jy 'n naald in 'n piesang druk, maar ek verbeel my ek het al vantevore op so iets gekliek, wat beteken die antwoord was nie naastenby so interessant as wat hulle jou wil laat dink nie, anders sou ek dit mos onthou het.

So nee, ek gaan nie weer val vir daai nie.

Dieselfde geld “She washed her hair with Coke and this is what happened".

Maar sê nou net 'n heel nuwe era in my persoonlike haarsorg word ingelui as ek eers weet wat met haar gebeur het nadat sy haar hare met Coke gewas het?

“Marike de Klerk's killer granted parole."

Marike de Klerk? O ja, dáái Marike de Klerk. Gits, so die moordenaar leef nog ná al die jare in die tronk.

“Drake confronts male fan who fought woman for his towel."

Wie is Drake nou weer? Dalk weet die kinders. Wie se handdoek was dit, Drake of die male fan s'n? Hoekom baklei enigiemand hoegenaamd oor 'n handdoek? Dalk was die handdoek om iemand se hare droog te maak wat nog nat van die Coke was?

“What you didn't know about man who ordered R10 000 KFC wings."

Nou wonder ek, is hierdie nuus, of nog 'n advertensie? Hulle laat dit klink of ek reeds weet van die man wat so baie KFC wings bestel het, wat nie die geval is nie. As ek dit wel geweet het, sou ek sekerlik ook soos ander lesers meer oor die besteller wou uitvind, maar vir nou pla dit my nie dat daar 'n oneindig lang lysie van dinge is wat ek nie van hom weet nie.

Aan die ander kant, hoekom sê dit “ordered" en nie “bought" nie? Het die man nooit sy vlerkies gekry nie, of wat gaan hier aan? Is daar sprake van korporatiewe misleiding? Of het iemand by KFC dalk 'n naald in 'n piesang gedruk? Dalk is piesang een van die 11 geheime kruie en speserye wat die kolonel se hoender so finger-licking good maak?

Image: ANGELA TUCK

Net toe ek opgee op die idee om bietjie goeie nuus ook te kry, kom daar 'n WhatsApp van die wykraadslid op die buurtgroep deur: Die munisipaliteit is besig om al die ligte in my straat reg te maak, en hulle behoort teen vanaand klaar te wees!

Hoe lank is dit nou, drie of vier jaar sedert al die straat se ligte laas op een slag gewerk het?

Ek loop buitentoe en gaan kyk vir myself, en sowaar, daar is die manne besig om die gloeilampe te vervang.

Ek was vir 'n oomblik lus om oor te stap en te vra of hulle dalk môre wil terugkom en sommer die lamppale ook 'n slag verf, maar toe dag ek nee, laat ek liewer gaan klaar lees aan Microsoft News se tergende storie oor wat van Einstein se brein geword het.


Moon tonight

Moon tonight,
Beloved . . .
When twilight
Has gathered together
The ends
Of her soft robe
And the last bird-call
Has died.
Moon tonight—
Cool as a forgotten dream,
Dearer than lost twilights
Among trees where birds sing
No more.

– Gwendolyn Bennet

♦ VWB ♦


NEEM DEEL AAN DIE GESPREK: Gaan na heel onder op hierdie bladsy om op hierdie artikel kommentaar te lewer. Ons hoor graag van jou.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers Vrye Weekblad se Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.