’n Eeu van dieselfde rasdeuntjie

EERS NIE WIT GENOEG, NOU NIE SWART GENOEG

’n Eeu van dieselfde rasdeuntjie

Sy ma was 'n bruin vrou wat stadig en pynlik dood is in 'n agterkamer op die Kaapse Vlakte. Die las wat sy deur die lewe gedra het, was nie toevallig nie, dit was die gevolg van beleid, skryf ISMAIL LAGARDIEN in reaksie op 'n groep navorsers se bevindinge oor bruin vroue se “kognitiewe funksionering”.

DIS op beste van tye moeilik om objektief en intellektueel eerlik te bly en nie persoonlik te raak oor maatskaplike, politieke en ekonomiese kwessies nie. In reaksie op onlangse bevindinge oor “kleurlingvroue” deur 'n span navorsers van die Universiteit Stellenbosch het ek aanvanklik 'n stuk voorberei wat woedend, uitlokkend en beskuldigend was.
Ek het gedaal tot aaklige neigings van vingerwysery en die retoriek van wit bevoordeling...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X