Gen Z: Die mees bedorwe sneeuvlokkies nóg, of bedrewe, slim en ...

KLIP IN DIE BOS

Gen Z: Die mees bedorwe sneeuvlokkies nóg, of bedrewe, slim en aanpasbaar?

Dis die eerste generasie wat ná slimfone gebore is wat nou die werkplek betree. Base maak 'n fout om Gen Z se aandrang op geestesgesondheid te ignoreer, skryf CHUNDRÉ FILIPPUS: Die hele toekoms van die werkplek rus immers op hulle skouers.

OP ’n dag bevind ek my op die badkamervloer by die werk. Aan die huil, want alles voel onmoontlik. Ek wens berge en dale val op my.

Miskien is dit omdat my spanleier my die vorige dag voor al my kollegas verneder het. Soos ’n stout skoolkind het hy met my geraas. Toe ek die bewyse na die grootbaas stuur dat die spanleier ’n fout gemaak het, word ek ingeroep. En skielik was die spanleier die slagoffer!

Of dalk is dit omdat ek ’n lid van Generasie Z is, die nuwelinge in die werkplek wat volgens Pew Research (https://www.pewresearch.org/fact-tank/2019/01/17/where-millennials-end-and-generation-z-begins/) ná 1996 gebore is en nou oorvat by die oorspronklike sneeuvlokkies, die millenniërs. (Volgens dieselfde Pew-verslag is millenniërs tussen 1981 en 1996 gebore, wat beteken van hulle is al in hulle 40’s!)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.