Drome en desibels van 30 jaar gelede

MYSTIC BOER

Drome en desibels van 30 jaar gelede

Nadat 'n knorrige, suinige tante uiteindelik bes gegee het, het De Eike in Stellenbosch in die 90's ontpop as die spilpunt van ’n splinternuwe golf Kaapse rock ’n roll. VALIANT SWART vertel van ‘Brood', Koos Kombuis, die Nude Girls babysitter, Adelbert, Edgar Bullen, en hoe hy die geld gekry het om sy eerste album te maak.

As jy Stellenbosch van Kayamandi se kant af met Birdstraat binne ry, bereik jy ná sowat ’n kilometer die eerste van twee verkeersirkels. Op die hoek aan jou regterkant, onder ’n groot ou eikeboom, staan daar ’n historiese gebou wat 30 jaar gelede ’n funky klein kroegie was.

Die plek se naam was De Eike, en in ’n stadium was dit nogal die spilpunt van ’n splinternuwe golf Kaapse rock ’n roll.

Dit het nie sommer net so gebeur nie. Die baas van die plaas was ’n knorrige, suinige ou tante wat aanvanklik niks wou weet van belhamels met elektriese kitare en dromme nie, en nog minder van toegangsgeld – newwermaaind ’n vaste fooi...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.