×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Partytjie op die kop: Die mullet kom weer

VAN RUGBY TOT PRIVAAT SKOLE EN DIE ROOI TAPYT

Partytjie op die kop: Die mullet kom weer

Net toe ons dink ons sien nie weer die grilhaarstyle van die 1970’s en 80’s nie, steek die mees gevreesde moderamp en stilistiese steen des aanstoots weer kop uit. Die mullet is terug, en die stout kind van haarstyle het selfs maniere gekry, skryf MARIAN VAN WYK.

“NEE, o vrek, ek voel nie ’n spark nie,” is my reaksie toe Vrye Weekblad se Hanlie vra dat ek skryf oor die een haarstyl wat ons almal liewer wil vergeet. “Aikôna,” sê my haarkapper in Seepunt toe ek hom pols oor die mullet. “Ek stuur daai kliënte na iemand anders toe, saam met dié wat blou hare wil hê.”

Maar daardie einste Vrydagaand stap Annette Lemmer, eienaar van ’n ongewone bossalon in Gqeberha en ewig aan die stylvoorpunt, hier in met ’n mullet. En dit lyk bitter mooi. Dit vou in sagte slierte om haar fyn 55-jarige gesig, en sy bieg dat die “stertjies” in haar nek verlengstukke is. “Regte hare, hoor, tot myne lank genoeg is,” voeg sy by.

’n Partytjie aan die voorkant, en ernstige sake aan die agterkant, is die subtitel van die 2013-boek Mullet Madness! deur Alan Henderson, en ’n raak beskrywing vir dié styl wat intussen die onderwerp van bespotting en neusoptrekkery geword het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.